Kulki czekoladowe bez cukru

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Po ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki czekoladowe bez cukru z ich najnowszej książki „Food Pharmacy Przepisy”. Kulki są tak smaczne że szybko znikają :)

Kulki czekoladowe bez cukru - Kuchenne Wariacje

 

Składniki na kulki czekoladowe:

– 7 daktyli bez pestek
– 200 ml płatków owsianych bezglutenowych
– 3 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno
– 2 łyżki kakao
– 50 ml wiórków kokosowych + 100 ml do obtoczenia
– 1 szczypta soli
– odrobina zimnej kawy

Składniki na 10 małych kulek.

Wszystkie składniki miksujemy do momentu połączenia. Z gotowej mieszanki formujemy małe kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

Po zmiksowaniu wszystkich składników warto skosztować masę czy jest ona dla nas wystarczająco słodka. W razie potrzeby dodać jeszcze daktyle.

Smacznego :)

Kulki czekoladowe bez cukru - Kuchenne Wariacje

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.