Kulki czekoladowe bez cukru

Magda

Po ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki czekoladowe bez cukru z ich najnowszej książki “Food Pharmacy Przepisy”. Kulki są tak smaczne że szybko znikają :)

Kulki czekoladowe bez cukru - Kuchenne Wariacje

 

Składniki na kulki czekoladowe:

– 7 daktyli bez pestek
– 200 ml płatków owsianych bezglutenowych
– 3 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno
– 2 łyżki kakao
– 50 ml wiórków kokosowych + 100 ml do obtoczenia
– 1 szczypta soli
– odrobina zimnej kawy

Składniki na 10 małych kulek.

Wszystkie składniki miksujemy do momentu połączenia. Z gotowej mieszanki formujemy małe kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

Po zmiksowaniu wszystkich składników warto skosztować masę czy jest ona dla nas wystarczająco słodka. W razie potrzeby dodać jeszcze daktyle.

Smacznego :)

Kulki czekoladowe bez cukru - Kuchenne Wariacje

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *