Po ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki czekoladowe bez cukru z ich najnowszej książki “Food Pharmacy Przepisy”. Kulki są tak smaczne że szybko znikają :)
Składniki na kulki czekoladowe:
– 7 daktyli bez pestek
– 200 ml płatków owsianych bezglutenowych
– 3 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno
– 2 łyżki kakao
– 50 ml wiórków kokosowych + 100 ml do obtoczenia
– 1 szczypta soli
– odrobina zimnej kawy
Składniki na 10 małych kulek.
Wszystkie składniki miksujemy do momentu połączenia. Z gotowej mieszanki formujemy małe kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
Po zmiksowaniu wszystkich składników warto skosztować masę czy jest ona dla nas wystarczająco słodka. W razie potrzeby dodać jeszcze daktyle.
Smacznego :)