Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Jeżeli lubicie kaszę tak jak my to mamy dla Was kolejną propozycję na obiad – kaszę gryczaną z polędwiczkę, papryką i szpinakiem :)

Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem - Kuchenne Wariacje

Składniki na kaszę gryczaną:

– 100 g kaszy gryczanej
– 250 g polędwiczki wieprzowej
– 1 czerwona papryka
– 50 g szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 duża łyżka masła
– 1/2 łyżeczki garam masala
– 1/2 łyżeczki imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 osoby.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Po chwili dodajemy posiekany czosnek. Polędwiczkę wieprzową kroimy w paseczki, dodajemy i podsmażamy z każdej strony. Dodajemy opłukaną kaszę, przyprawiamy. Kiedy mięso będzie już dobre a kasza miękka dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki oraz posiekany szpinak. Chwilkę dusimy i podajemy :)

Smacznego :)

Kasza gryczana z polędwiczką, papryką i szpinakiem - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.