- Targi Gluten Free Expo - Czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - Grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - Listopad 27, 2017
Są miejsca w Polsce gdzie podczas świąt na stole nie może zabraknąć postnego bigosu wigilijnego. Tak jest i u nas – na naszym małopolskim rodzinnym zjeździe, gdzie ta potrawa od lat kojarzy nam się z tym przepięknym okresem roku. Jeżeli i u Was panuje rodzinna atmosfera, w której pyszne potrawy są nieodzownym elementem to musicie również zrobić nasz bigos :)
Kiedy postanowicie – a wierzymy, że tak będzie – uraczyć gości takim bigosem to polecamy zabrać się za niego kilka dni przed Wigilią gdyż im dłużej się przegryzą wszystkie składniki tym smak będzie lepszy. Raz, drugi, trzeci – podgrzewamy i podgrzewamy a tym samym uwydatniamy to co najlepsze :)
To jedna z potraw, która może zagościć na Waszych Wigilijnych stołach ale nie jedyna bo na stronie Święta jak w domu (www.swietajakwdomu.pl) możecie znaleźć wiele innych świątecznych przepisów – w tym także i na nasz postny bigos:)
Przy okazji zapraszamy też do konkursu, który również organizowany jest na stronie Święta jak w domu – www.swietajakwdomu.pl/konkurs