- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Dzisiaj zapraszamy Was na smażoną doradę w towarzystwie warzyw i kaszy. Szybkie i pyszne w miarę niskokaloryczne danie ;)
Składniki:
– 1 szt dorady (2 filety)
– 250 g mrożonej włoszczyzny w paski
– 100 g kaszy jęczmiennej
– sól
– 1 łyżka masła
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– mąka pszenna
– szczypiorek do posypania,
– cytryna
Porcja na 2 osoby.
Najpierw gotujemy kaszę i warzywa. Warzywa kupujemy gotowe pocięte w słupki lub możemy sami kupić warzywa i je pociąć.
Jeżeli kupujemy rybę w całości to musimy ją wypatroszyć i wyciąć 2 filety. Po przygotowaniu filetów oprószamy je solą i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą i smażymy filety dorady na rumiano z każdej strony zaczynając od strony ze skórą.
Na talerz dajemy warzywa a na nich układamy rybę, obok podajemy kaszę. Rybę posypujemy szczypiorkiem i skrapiamy cytryną.
Smacznego :)