Sałatka z tuńczykiem, pomidorkami i jajkiem

Magda

Tym razem mamy dla Was coś lekkiego i szybkiego do zrobienia – sałatkę z tuńczykiem, pomidorkami i jajkiem :)

salatka-z-tunczykiem-i-pomidorkami

Składniki:
– 180 g mix sałat
– 12 sztuk pomidorków koktajlowych
– 4 jajka
– 1 słoiczek filetów z tuńczyka w oliwie (300 g)
– 1 łyżka oliwy
– 1 łyżka octu balsamicznego
– pieprz, sól

Składniki dla 2 osób.

salatka-z-tunczykiem-pomidorkami-i-jajkiem

Mix sałat myjemy, odsączamy na ręczniku papierowym lub durszlaku. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z oliwy i dzielimy na mniejsze kawałki.

Na talerzu kładziemy sałatę, a na nią tuńczyk, jajka i pomidorki. Na koniec wszystko polewamy oliwą połączoną z octem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem (na ilość soli trzeba uważać ze względu na słony smak tuńczyka).

Smacznego :)

salatka-z-tunczykiem

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *