- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Odkryj słodki sekret Krakowa przygotowany przez szefa kuchni Marcina Filipkiewicza
Już w najbliższy weekend 12-13 marca 2016 r. Kraków odkryje przed mieszkańcami swój słodki sekret. Niecodzienny, inspirowany lokalnymi smakami deser przygotuje znany szef kuchni – Marcin Filipkiewicz. Wszystko przy filiżance aromatycznej kawy w butiku Nespresso.
Co Marcin Filipkiewicz – szef kuchni restauracji krakowskiego hotelu Copernicus, wyczaruje z połączenia sera twarogowego, kawowej pianki i krakowskiego makaronika? O tym krakowiacy będą mogli przekonać się już w najbliższą sobotę i niedzielę w godzinach 14.00 – 16.00. W te dni w butiku Nespresso mieszczącym się w Pasażu 13 przy Rynku Głównym gość specjalny zaserwuje wszystkim odwiedzającym własnoręcznie przygotowany deser. Do jego stworzenia zainspirował go sam… Kraków. Dodatkowo specjaliści ds. kawy Nespresso poczęstują gości aromatyczną kawą z najlepszych, ręcznie zbieranych ziaren, którą dobiorą do gustu i nastroju każdego odwiedzającego.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Data: 12 i 13 marca 2016 r., godz. 14.00 -16.00
Miejsce: butik Nespresso w Pasażu 13, Rynek Główny 12, Kraków