- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Nowy Targ przywitał nas piękną pogodą choć dzień wcześniej zapowiadało się, że zmoczy nam wszystkim cztery litery ;) Był to przedostatni przystanek półfinałowych zmagań podczas festiwalu Małopolski Smak, w których wystawiający się producenci ze swoimi lokalnymi specjałami starają się sprostać oczekiwaniom nie tylko jury ale także i odwiedzających ich stoiska uczestnikom festiwalu.
Oczywiście konkurs i okazja kupienia świetnych produktów to jedno ale możliwość spróbowania regionalnych potraw przygotowywanych przez świetnych zawodowych kucharzy i niemniej całkiem nieźle radzących sobie blogerów to już inna bajka :) Standardowo nie zabrakło zestawu zup (fasolowa, cygańska i generalska), które ugotowali i blogerzy i kucharze, a w jednej z nich tradycyjnie swój udział mieli również przedstawiciele władz co by nie było, że władza nie potrafi porządnie dopieprzyć czy dosolić :) Poza zupami można było spróbować kanapeczek, kapusty z ziemniakami, burgerów czy zestawu mięs – oj to była naprawdę uczta :)
Na koniec ogłoszenie wyników, przyznanie nagród dla najlepszych, buziak od władz i sweet focia z rączki :) Przyznamy się Wam, że pomimo zmęczenia, kilkudziesięciostopniowej temperatury, małej spinki żeby zrobić jak najlepsze potrawy i nie zawieść nikogo, to wielki kremowy namiot Małopolskiego Smaku, z którego zawsze można poczuć wyjątkowe aromaty (no może poza “aromatem” gotujących się flaków w Tarnowie ;) ), stał się dla nas gotujących istnym parkiem rozrywki i miejscem świetnego relaksu :) Coś czujemy, że jak skończą się festiwalowe niedziele to będzie na pewno tego brakować ;)
Do zobaczenia w Starym Sączu :)