- Targi Gluten Free Expo - Czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - Grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - Listopad 27, 2017
Kolejne warsztaty kulinarne za nami :) Tym razem Lidl razem z Pascalem zabrali nas w podróż do Grecji :) Były opowieści o kuchni greckiej oraz masa fantastycznych produktów i jedzenia, które przygotowali uczestnicy warsztatów pod okiem uśmiechniętego Pascala, a który dwoił się i troił aby zebrana ekipa mogła na końcu zjeść kilka rewelacyjnych dań :)
To co udało się przygotować (i zjeść) to:
– ciasto ziemniaczane z serem kozim i miętą
– czerwona cebula faszerowana mięsem
– sałata z cukinii z cytryną i fetą
– mus z bakłażana z greckim jogurtem
– pieczarki po grecku
– papilotka z dorsza z boczkiem wędzonym i zieleniną
– chlebek mięsny po grecku z tzatziki Pascala
Niestety (albo stety) była tak duża ilość potraw że nie zdążyliśmy już przygotować słodkiego elementu czyli kourabiethes, ale część z nas zapakowała surowe ciasto do folii i upiekła je w domku :)
Trzeba przyznać, że cały czas była niesamowita energia w studio Cook UP-a oraz klimat jak na wielkim greckim weselu więc z czystym sumieniem możemy stwierdzić, że były to jedne z fajniejszych warsztatów na jakich byliśmy :) Mamy nadzieję, że inspiracje jakie przedstawił Pascal wkrótce odzwierciedlą się na naszym blogu :)