Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków

Magda

Dzisiaj zapraszamy Was na zdrową sałatkę z roszponką, awokado oraz pomidorkami koktajlowymi :) Jeszcze do niedawna nie przepadaliśmy za awokado ale po guacamole bardzo nam podeszło więc kolejny przepis u nas z tym owocem :)

DSC_9742x

Składniki:
– 75 g roszponki
– 12 sztuk pomidorków koktajlowych
– 1 awokado
– 3 łyżeczki oleju
– 1 łyżeczka musztardy sałatkowej
– sok z połowy limonki
– szczypta soli, pieprzu i cukru

DSC_9732x

Roszponkę myjemy, odsączamy na sitku i wrzucamy do miski. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki i dorzucamy do sałatki.

Na koniec robimy dressing. Do garnuszka dajemy olej, musztardę, sok z limonki i przyprawy im dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę polewamy dressingiem i mieszamy.

Smacznego :)

DSC_9730xDSC_9724X

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *