Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Dzisiaj polecamy Wam przepis na mega szybką i smaczną sałatkę z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą, a co ważne nie trzeba do niej dużo składników :) Sałatka idealnie nadaje się nie tylko do kanapek ale również do dań obiadowych :)

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na sałatkę:

– 400 g kapusty pekińskiej
– 200 g kukurydzy
– 200 g ananasa
– 4 łyżki jogurtu greckiego
– sól
– pieprz

Składniki na 2-3 porcje.

Kapustę pekińską drobno kroimy (po wykrojeniu głąbów i grubych liści zostaje ok. 210 g kapusty). Do kapusty dodajemy odsączoną kukurydzę oraz ananasa pokrojonego w kawałki. Na koniec dodajemy jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy :)

Smacznego :)

Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



2 thoughts on “Sałatka z kapusty pekińskiej z ananasem i kukurydzą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *