Quinoa z warzywami

Magda

Dziś mamy dla Was dietetyczny i zdrowy obiadek a jest nim kolorowa quinoa z warzywami :)

Quinoa z warzywami

Składniki na quinoa z warzywami:

– 120 g quinoa mieszanej
– 2 pory
– 1 czerwona papryka
– 1 cukinia
– 1 słoik sosu pomidorowego (350 ml)
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżka curry
– 1/2 łyżeczki imbiru
– sól, pieprz
– 500 ml wody

Składniki na 3 porcje.

Quinoa z warzywami

W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pora pokrojonego w cienkie talarki. Dodajemy przyprawy i chwilkę jeszcze podsmażamy. Cukinię i paprykę kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do rondelka, dodajemy opłukaną quinoa, dolewamy wodę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut (aż woda się wchłonie i pojawią się kiełki a warzywa zmiękną). Na koniec dodajemy nasz sos pomidorowy, chwilkę gotujemy i podajemy :)

Smacznego :)

Quinoa z warzywami

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Quinoa z warzywami”

Skomentuj Magda Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *