Kanapkowe tosty z szynką i serem

Magda

Te tosty są bardzo fajną alternatywą dla zwykłych kanapek – smaczne i chrupiące :) Bardzo lubię te tosty ale zazwyczaj robię je w weekend kiedy mam więcej czasu.

 

Składniki:
– chleb pszenny kwadratowy – może też być tostowy
– szynka
– ser żółty
– masło

Ilość składników zależy od tego ile chcemy kanapeczek :)

Masło wyciągamy wcześniej z lodówki aby było miękkie. 2 kromki chleba smarujemy masłem z zewnętrznej strony. Do środka dajemy plasterek szynki i plasterek sera żółtego i tak przygotowaną kanapkę wkładamy do nagrzanego sandwicha. W momencie kiedy kanapka nabierze rumianego koloru wyciągamy i jemy :) Mniam :)

Oczywiście do kanapek możemy dawać różne składniki w zależności co kto lubi. Ja ostatnio uwielbiam ser żółty radamer wędzony i tu również go użyłam.

Smacznego :)

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



2 thoughts on “Kanapkowe tosty z szynką i serem”

  1. Kiedyś bardzo często robiłam sobie takie tosty :) Najbardziej lubię z pieczarkami, cebulką i serem, pycha! Muszę zrobić :)

    1. Ja też kiedyś często robiłam :) Muszę spróbować z pieczarkami – dusisz je wcześniej?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *