- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Guacamole to meksykańska salsa, która jest robiona na bazie avocado. Może być dodatkiem, który podaje się do większości meksykańskich potraw takich jak tacos czy burrito, a także dipem do nachosów :)
Składniki:
– 2 avocado
– 1 pomidor
– 1/4 cebuli czerwonej
– sok z 1/2 limonki
– liście świeżej kolendry
– sól, pieprz
– szczypta chili w proszku
Porcja dla 4 osób.
Do miseczki wyciskamy sok z limonki. Obieramy avocado, wrzucamy do limonki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulę. Z pomidora ściągamy skórę, wyciągamy pestki i kroimy w drobne kawałki. Całość przyprawiamy solą, pieprzem oraz chili i dokładnie mieszamy.
Na towarzyskie spotkania i filmowe wieczory będzie idealnym dodatkiem do wspomnianych wcześniej meksykańskich nachosów :)
Smacznego :)
przystawka idealna!