XX Charsznickie Dni Kapusty to kolejna impreza, w której mieliśmy okazję uczestniczyć. Blogerzy ze Stowarzyszenia Małopolskich Blogerów Kulinarnych razem z kucharzami ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz kucharzami z restauracji Magillo dzielnie walczyli aby pobić rekord Guinessa w ilości ugotowanego bigosu :) Łatwo nie było, ale prze te dwa dni udało się ugotować prawie 2,5 tony bigosu i oczywiście pobić dotychczasowy rekord :) Sądziliśmy, że taką ilość przygotowanej potrawy będziemy rozdawać przez kilka dni ale okazało się iż przybyły tłum z wiadereczkami sprzedawanymi podczas imprezy (tak na marginesie to niezły biznes ktoś zrobił na tych wiadereczkach ;) ), szybko opróżnił wielki gar i po dwóch godzinach następni w kolejce musieli obyć się smakiem – hym… a może to przybyłe władze większość wyjadły za naszymi plecami? ;) Tak czy inaczej wszystko co dobre poszło, a my po rozdawaniu mogliśmy jeszcze chwile oddać się muzyce serwowanej przez Cleo i Donatana, którzy mieli swój godzinny występ – sweet focia z Cleo oczywiście obowiązkowo też była ;)
Fotoreportaż: XX Charsznickie Dni Kapusty

Latest posts by słodki facet (see all)
2 thoughts on “Fotoreportaż: XX Charsznickie Dni Kapusty”