- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
To był niesamowity dzień :) Pierwsza nasza taka impreza, w której to kucharze i środowisko kulinarne było po tej drugiej stronie niż zwykle :) Zawsze schowani na zapleczu lokalu, zawsze starający się umilać innym czas na dobrym jedzeniu, praktycznie zawsze niewidoczni. Tym razem jednak to oni mogli się bawić, to oni oddać relaksowi i wspólnej zabawie, to oni mogli kosztować dań przygotowanych przez kolegów po fachu :)
Pierwszy Ogólnopolski Zlot Szefów Kuchni zebrał pokaźną elitę zawodowców, którzy w liczbie ok. 300 osób zawitali do Krakowa chcących spędzić czas w “swoim” gronie . Byli kucharze z całego kraju – od morza po Tatry, byli też sympatycy gotowania jak nasze skromne postacie czy osoby wspierające gastronomię swoim sprzętem i produktami. Każdy mógł porozmawiać, wymienić się doświadczeniem czy po porostu popląsać na parkiecie, a przy okazji zjeść pyszne jedzonko – od karkówki po steki, baraninę, węgorze a skończywszy na ślimakach :) Choć znamy wielu rewelacyjnych kucharzy to jednak możliwość poznania kolejnych była niesamowita. Tak od razu pomyślałem o moim “Projekcie 40” tzn., że byłoby świetnie móc pouczyć się od tylu specjalistów, których wiedza na pewno jest niesamowita :) Kto wie – może ktoś będzie chciał się nią ze mną podzielić ;)
Dziękujemy organizatorom – Gosi, Piotrowi, Krzysiowi, Adamowi i Michałowi za możliwość udziału w tak zacnej imprezie i możliwość poznania tylu świetnych osób :) Do zobaczenia – mamy nadzieję – za rok :)