Fotoreportaż: 11 Festiwal Małopolski Smak – Wieliczka

słodki facet
Latest posts by słodki facet (see all)

Pierwszy półfinał 11 Małopolskiego Smaku, który się odbył w Wieliczce już za nami :) Po raz kolejny dzielna grupa blogerów kulinarnych i świetnych zawodowych kucharzy starała się sprostać oczekiwaniom odwiedzających namiot festiwalowy :) Nie da się ukryć, że jak i w zeszłym roku tak i w tym pogodna nie rozpieszczała swoją temperaturą , która solidnie wywindowała słupek rtęci ale daliśmy wszyscy radę i wspólnymi siłami przygotowaliśmy kilka potraw z pstrąga, kaszankę czy makaron z pesto.  Kolejny półfinał festiwalu już w najbliższą niedzielę w Oświęcimiu tak więc zapraszamy bo i tam będzie na pewno można spróbować coś dobrego do czego na pewno będzie Was zapraszał niezastąpiony Robert Karpowicz ze swoim mikrofonem :)

Przy okazji dziękujemy sympatycznym paniom za pyszną szarlotkę, Adze z Ojcowskiego Pstrąga za genialnego pstrąga potokowego i Cukierni Melba za (jak zwykle) rewelacyjne lody, które były ukojeniem rozgrzanego gardła :) Dziękujemy również kucharzom Bartkowi, Patrykowi, Tobiaszowi, Łukaszowi, Leszkowi, Krzysiowi i Marcinowi oraz blogerom Kasi, Angelice, Gosi, Ani i Michałowi za kreatywnie spędzony czas przy garach :)

Do zobaczenia ;)

000

000a 000c 000e 002 002a 002b 003 003a 003b 003c 003e 004 005a 006a 007a 007b 009 010a 012 012b 012c 012d 012e 012g 013 014 014b 019 019a 020 021a 021b 021c 023 024 025 027 028 029 034 036 037 048 049 054 061a 061b 061g 061i 063 063a 064 069 074 076 080 081 081a 081b 081c 081d 082 084a 084b 084c 084e 084f 084g 084h 084i 084l 084m 090

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *