- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Kolejne warsztaty i kolejne doświadczenia :) Znów mogliśmy się nieźle bawić na zaproszenie Lidl Polska gdzie razem z Pawłem Małeckim wykonaliśmy kilka przetworów z masy pysznych owoców, które znalazły się w naszej warsztatowej Spiżarni Lidla. Były powidła śliwkowe, były też gruszki, truskawki i jabłka z brzoskwiniami :) Mnóstwo fantastycznych owoców, które zamknęliśmy w słoikach, aby w zimowe dnie móc się cieszyć smakiem lata. Na zakończenie nasz mentor przygotował deser z pyszną drożdżówą, trzasnęliśmy tradycyjną sweet focię i zabraliśmy to co przez te kilka godzin udało nam się przygotować :) Nie da się ukryć, że pomimo 5-cio godzinnej jazdy w upale to był świetnie spędzony czas z ludźmi, którzy tak jak my żyją swoją pasją do tworzenia czegoś co sprawia radość podniebieniu :)
Dzięki Lidlu za zaproszenie i po cichu liczymy na to, że zawsze będą w sklepach tak piękne owoce jak na tych warsztatach ;)
Kilka dodatkowych zdjęć też na naszym profilu na facebooku :)