Fotorelacja: Warsztaty kulinarne z Electrolux

słodki facet
Latest posts by słodki facet (see all)

To był miło spędzony czas na kolejnych warsztatach kulinarnych :) Tym razem firma Electrolux zaprosiła blogerów na przygodę z kuchnią polską, którą poprowadził Maciej Nowicki w szef kuchni Villi Intrata w Warszawie. Początek warsztatów to wędrówka po ogrodzie gdzie mogliśmy spróbować szeregu ziół, które są wykorzystywane w kuchni restauracji. Później przyszła kolej na troszkę zajęć praktycznych abyśmy mogli poczuć smaki z dawnej kuchni polskiej jednak w nowoczesnym wydaniu – z tego co wspomniał szef Maciej to nasze kubki smakowe mogłyby nie do końca przyjąć oryginalną wersję potraw ;) Podzieleni na kilka “obozów” zabraliśmy się do pracy – choć prędzej powinniśmy to nazwać zabawą, a nie pracą bo to była czysta przyjemność ;) Część robiła przystawkę – a nawet dwie) tj. jaja z winem i cynamonem oraz ostrygi z octem malinowym. Kolejna część jesiotra z rutą na rabarbarze i szparagach zaczynając oczywiście od filetowania ryby, a jeszcze jedna przygotowała deser jajeczniki wspaniałe – dziwnie brzmiał ale podobno smakował nieźle ;) (my ostatnio bezglutenowi więc nie próbowaliśmy ze względu na zawartość mąki w przepisie). Praca szła sprawnie i szybko jednak nie ma się co dziwić jak  głównodowodzący to świetny szef kuchni, a i pomocna ekipa też wiedziała co trzeba zrobić. Dodatkowo do pomocy były fajne zabawki firmy Electrolux, które tak parowały i grzały, że nawet nie zauważyliśmy kiedy pojawiła się i zniknęła solidna burza :) Na koniec sympatyczna degustacja i powrót do Krakowa z nowymi doświadczeniami, których niech będzie jak najwięcej :)

Dziękujemy organizatorom za zaproszenie :)

000

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

013

014

015

016

017

018

019

019c

020

021

022

023

024

025

026

027

028

029

030

031

032

033

034

035

036

037

038

039

040

042

043

044

045

046

047

048

049

050

051

052

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *