Fotorelacja: warsztaty kuchni greckiej

słodki facet
Latest posts by słodki facet (see all)

Kolejne warsztaty kulinarne za nami :) Tym razem Lidl razem z Pascalem zabrali nas w podróż do Grecji :) Były opowieści o kuchni greckiej oraz masa fantastycznych produktów i jedzenia, które przygotowali uczestnicy warsztatów pod okiem uśmiechniętego Pascala, a który dwoił się i troił aby zebrana ekipa mogła na końcu zjeść kilka rewelacyjnych dań :)

To co udało się przygotować (i zjeść) to:
– ciasto ziemniaczane z serem kozim i miętą
– czerwona cebula faszerowana mięsem
– sałata z cukinii z cytryną i fetą
– mus z bakłażana z greckim jogurtem
– pieczarki po grecku
– papilotka z dorsza z boczkiem wędzonym i zieleniną
– chlebek mięsny po grecku z tzatziki Pascala

Niestety (albo stety) była tak duża ilość potraw że nie zdążyliśmy już przygotować słodkiego elementu czyli kourabiethes, ale część z nas zapakowała surowe ciasto do folii i upiekła je w domku :)

Trzeba przyznać, że cały czas była niesamowita energia w studio Cook UP-a oraz klimat jak na wielkim greckim weselu więc z czystym sumieniem możemy stwierdzić, że były to jedne z fajniejszych warsztatów na jakich byliśmy :) Mamy nadzieję, że inspiracje jakie przedstawił Pascal wkrótce odzwierciedlą się na naszym blogu :)

001 002 003 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 017 018 019 020 021 022

023 024 025 026 027 028 029 030

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *