Fotorelacja: warsztaty kuchni brazylijskiej

słodki facet
Latest posts by słodki facet (see all)

Dzisiaj mieliśmy okazję spróbować brazylijskich smaków dzięki szefowi kuchni z Ekwadoru Marcelowi Lopezowi. Były to trzygodzinne warsztaty w których przyrządzaliśmy:

– kurczaka nadziewanego mango, ananasem, kokosem, limonką, kolendrą i papryką chili, zapiekanego w sosie z cebuli, czosnku, pomidorów, czerwonej papryki mleka kokosowego oraz bulionu

– koszyczki z bakłażana i cukinii nadziewane serem, grzybami, selerem naciowym, pomidorami i natką pietruszki podane z sosem pomidorowym

– ryż z granatem i kolendrą

Musimy przyznać, że było pysznie, kolorowo i sympatycznie :)

DSC_5785x

DSC_5789x

DSC_5798x

DSC_5803x

DSC_5805x

DSC_5811x

DSC_5816x

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *