Fotorelacja: warsztaty kuchni brazylijskiej

słodki facet

Dzisiaj mieliśmy okazję spróbować brazylijskich smaków dzięki szefowi kuchni z Ekwadoru Marcelowi Lopezowi. Były to trzygodzinne warsztaty w których przyrządzaliśmy:

– kurczaka nadziewanego mango, ananasem, kokosem, limonką, kolendrą i papryką chili, zapiekanego w sosie z cebuli, czosnku, pomidorów, czerwonej papryki mleka kokosowego oraz bulionu

– koszyczki z bakłażana i cukinii nadziewane serem, grzybami, selerem naciowym, pomidorami i natką pietruszki podane z sosem pomidorowym

– ryż z granatem i kolendrą

Musimy przyznać, że było pysznie, kolorowo i sympatycznie :)

DSC_5785x

DSC_5789x

DSC_5798x

DSC_5803x

DSC_5805x

DSC_5811x

DSC_5816x

 

Jeżli masz ochotę na zestaw pysznych bezglutenowych świątecznych


E-book: Bezglutenowe potrawy świąteczne” width=
 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *