Latest posts by słodki facet (see all)
- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Dzisiaj mieliśmy okazję spróbować brazylijskich smaków dzięki szefowi kuchni z Ekwadoru Marcelowi Lopezowi. Były to trzygodzinne warsztaty w których przyrządzaliśmy:
– kurczaka nadziewanego mango, ananasem, kokosem, limonką, kolendrą i papryką chili, zapiekanego w sosie z cebuli, czosnku, pomidorów, czerwonej papryki mleka kokosowego oraz bulionu
– koszyczki z bakłażana i cukinii nadziewane serem, grzybami, selerem naciowym, pomidorami i natką pietruszki podane z sosem pomidorowym
– ryż z granatem i kolendrą
Musimy przyznać, że było pysznie, kolorowo i sympatycznie :)