Brukselka z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej)

Magda

Dzisiaj mamy dla Was pyszny, jesienny i dietetyczny obiadek :) Zapraszamy na brukselkę z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym :)

Brukselka z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo


Składniki na brukselkę z dynią:

– 400 g brukselki
– 500 g dyni hokkaido
– 500 g pomidorów
– 50 g szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 1 szklanka wody
– 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

Do rozgrzanego rondelka wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek i podsmażamy, żeby się lekko zrumieniły. Następnie dodajemy obraną brukselkę, wlewamy wodę, przyprawiamy i dusimy aż brukselka będzie na wpół miękka. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz pomidory pokrojone w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy posiekany szpinak.

Smacznego :)

Brukselka z dynią i szpinakiem w sosie pomidorowym (post Dąbrowskiej) - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo


Warzywa dyniowate 2018

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *