Zupa gulaszowa

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji choć czasem oddająca się słodkim wypiekom :)
Magda

Nie ma to jak pyszna i rozgrzewająca zupa :) Polecamy Wam prostą i szybką w wykonaniu zupę gulaszową :)

Zupa gulaszowa

Składniki na zupę gulaszową:

– 400 g polędwiczki wieprzowej
– 3 papryki różnego koloru
– 3 średnie ziemniaki
– 1 marchewka
– 2 łodygi selera naciowego
– 1 l wody lub bulionu
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżka masła
– 1 puszka pomidorów
– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
– 1 łyżeczka słodkiej papryki
– 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
– szczypta chili
– sól
– pieprz
– natka pietruszki

Składniki na 4 porcje.

W garnku na maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy posiekany czosnek. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy selera pokrojonego na kawałki oraz marchewkę pokrojoną w pół plasterki. Dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy wodę/bulion i przyprawiamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dodajemy papryki pokrojone w kostkę. Jak wszystkie warzywa mamy miękkie podajemy posypane posiekaną natką pietruszką.

Smacznego :)

Zupa gulaszowa

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

4 thoughts on “Zupa gulaszowa

  1. Uwielbiam :) u nas zupki gotujemy na przefiltrowanej wodzie, mamy taką z filtra redox fitaqua, ta woda nie tylko poprawia smak zup ale też pozytywnie wpływa na nasze zdrowie bo przeciwdziała negatywnemu wpływowi wolnych rodników.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.