- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Miały być wczoraj ale tak trudno nam było się zdecydować, że musieliśmy odłożyć decyzję o wygranej do dzisiaj. Nie da się ukryć, że przesłaliście całą masę świetnych propozycji – co nie ułatwiło nam zadania – ale w końcu zdecydowaliśmy, że nagrodę w naszym konkursie otrzyma Justyna za zapiekane łódeczki z jajkiem :) Justyna skontaktujemy się z Tobą mailowo w celu przekazania nagrody :)
Poniżej przepis Justyny:
Składniki na 4 porcje : ( dla 2 osób )
– 4 podłużne bułki
– 5 jaj
– 1/3 szklanki kremówki
– około 115 g pancetty lub chudego boczku
– około 85 g startego sera gruyere ( lub inny nasz ulubiony )
– 2 cebulki dymki lub pęczek szczypiorku
– sól, pieprz
W bułkach na środku wycinamy V, wyciągamy ok 1 cm miąższu. Układamy na blasze do pieczenia. Odstawiamy. Pancettę kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy na chrupko na patelni. Dymkę/szczypiorek siekamy. W misce mieszamy jajka z kremówką, doprawiamy solą i pieprzem. Do mieszaniny jajecznej dodajemy resztę składników : pancettę, ser, szczypiorek. Mieszamy. masę wlewamy do bułek po sam wierzch. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy 20-25 minut aż wierzch ładnie się zezłoci. Pozostawić na 5 minut do lekkiego ostygnięcia, podajemy.
Gratulujemy zwyciężczyni, a wszystkim, którzy przesłali swoje propozycje dziękujemy za udział w naszym konkursie :)
Waaaał !!! Dziękuję bardzo :D
W takim razie czekam na maila. Pozdrawiam serdecznie :)