Spaghetti z tuńczykiem

Magda

Dzisiaj zapraszamy Was na szybkie danie makaronowe z tuńczykiem. Idealne dla wszystkich zapracowanych, którzy ciągle coś jedzą w biegu zamiast zrobić sobie proste i smaczne a przede wszystkim szybkie danie :)

DSC_0751x900

Składniki:
– 150 g makaronu
– 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 2 pomidory
– 3 gałązki bazylii
– 2 łyżki startego parmezanu
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– sól, pieprz

Porcja dla 2 osób.

DSC_0730x900

W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dodajemy starty parmezan, posiekaną bazylię oraz odsączonego z puszki tuńczyka (użyliśmy tuńczyka w kawałkach w sosie własnym).

W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do naszego tuńczyka i dokładnie mieszamy. Po wierzchu możemy posypać jeszcze trochę startego parmezanu.

Smacznego :)

DSC_0737x900DSC_0760x900

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



2 thoughts on “Spaghetti z tuńczykiem”

  1. Spaghetti z ruńczykiem w sumie przyznam się, że byłem jaki taki pełen obaw, czy to można ze soba połaczyc, kiedy tu wchodziłem. Teraz muszę powiedziec, że jak najbardziej zaczynam miec, na to danie ochotę, ponieważ wyglada bardzo smakowicie pozdrawiam.

Skomentuj Krzysztof Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *