Sałatka z tuńczykiem, pomidorkami i jajkiem

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Tym razem mamy dla Was coś lekkiego i szybkiego do zrobienia – sałatkę z tuńczykiem, pomidorkami i jajkiem :)

salatka-z-tunczykiem-i-pomidorkami

Składniki:
– 180 g mix sałat
– 12 sztuk pomidorków koktajlowych
– 4 jajka
– 1 słoiczek filetów z tuńczyka w oliwie (300 g)
– 1 łyżka oliwy
– 1 łyżka octu balsamicznego
– pieprz, sól

Składniki dla 2 osób.

salatka-z-tunczykiem-pomidorkami-i-jajkiem

Mix sałat myjemy, odsączamy na ręczniku papierowym lub durszlaku. Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z oliwy i dzielimy na mniejsze kawałki.

Na talerzu kładziemy sałatę, a na nią tuńczyk, jajka i pomidorki. Na koniec wszystko polewamy oliwą połączoną z octem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem (na ilość soli trzeba uważać ze względu na słony smak tuńczyka).

Smacznego :)

salatka-z-tunczykiem

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *