Sałatka z pieczonych buraków z miętą

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Drugą propozycją, którą chcemy przedstawić, a którą Marysia Niziołek zaproponowała do wykonania podczas warsztatów kuchni Żydów marokańskich jest sałatka z pieczonych buraków z miętą :)

Składniki:
– 6 średnich buraków
– 3 łyżki octu balsamicznego
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– cukier, kumin i sól do smaku
– kilkanaście listków mięty

Wszystkie buraki dokładnie myjemy, a następnie owijamy folią aluminiową. Tak przygotowane buraki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut. Kiedy się upieką, obieramy i kroimy w kosteczkę.

005

Następnie mieszamy oliwę z octem balsamicznym i przyprawiamy oraz drobno siekamy świeże listki mięty. Na koniec wszystko razem mieszamy i gotowe :)

Smacznego :)

DSC_8664x900

Zdjęcia wykonane podczas warsztatów :)

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *