Sałatka selerowa z szynką i ananasem

Magda

Zastanawiacie się co podać gościom oprócz tradycyjnej sałatki jarzynowej? Polecamy sałatkę z selerem, szynką i ananasem :)

DSC_2268x

Składniki:
– 1 słoiczek selera konserwowego
– 1 puszka kukurydzy
– 1/2 puszki ananasa
– 20 dag szynki konserwowej
– majonez
– sól, pieprz

Selera, kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy. Ananasa – jeżeli jest w plasterkach – kroimy na małe kawałki kroimy na kawałki  (my zawsze kupujemy ananasa w plasterkach ponieważ jest dużo smaczniejszy i miększy – te w kawałkach są krojone z końcówek ananasa) . Szynkę konserwową kupujemy w kawałku i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy majonez (ilość majonezu według własnego uznania byleby nie pływały w nim inne składniki) ), przyprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego :)

DSC_2271x

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



3 thoughts on “Sałatka selerowa z szynką i ananasem”

Skomentuj Martynosia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *