- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Przesłaliście sporą ilość przepisów czego się nie spodziewaliśmy :) Tak czy inaczej decyzję podjęliśmy i z masy zgłoszeń wybraliśmy przepis Magdy na aromatyczny kuskus z bobem i pieczarkami :)
Aromatyczny kuskus z bobem i pieczarkami
* kuskus- 1 szklanka
* bulion warzywny- 1 i 1/2 szklanki
* bób- 250 g
* pieczarki- 500 g
* cebula- 1 duża
* czosnek- 2 duże ząbki
* sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku
* olej ryżowy- do smażenia
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać posiekany czosnek oraz pokrojone w plastry pieczarki, podsmażyć do lekkiego zrumienienia, a na koniec doprawić solą, pieprzem oraz papryczką chili.
W miedzyczasie ugotować bób, a kuskus zalać wrzącym bulionem, przykryć i odstawić do napęcznienia.
Wszystkie skladniki ze sobą wymieszać.
Gratulujemy, a wszystkim dziękujemy za udział w konkursie (z laureatką skontaktujemy się drogą mailową :) ). Już niedługo kolejne książki do wygrania ;)