Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Dziś zapraszamy na łatwą do zrobienia naszą wariację risotta :) Będzie to pyszne i kremowe risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem :)

Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na risotto:

– 150 g ryżu risotto
– 200 g żółtej fasolki szparagowej
– 150 g zielonego groszku
– 1 por
– 2 łyżki masła
– 1-2 szklanek wody
– 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
– sól morska
– pieprz kolorowy

Składniki dla 2 osób.

W rondelku rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy chwilkę pora pokrojonego w krążki. Dodajemy przepłukany ryż i wlewamy trochę wody. Doprawiamy, dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną fasolkę szparagową i co jakiś czas mieszamy i dolewamy wodę żeby nam się nie przypaliło. Jak ryż i fasolka będą miękkie to dodajemy groszek (jeżeli używamy świeży groszek to wrzucamy go równocześnie z fasolką) oraz resztę masła.  Mieszamy i podajemy :)

Smacznego :)

Risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *