Potrawka z kurczaka z dynią i brązową soczewicą

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Za oknem pada śnieg a my mamy dla Was rozgrzewający i kolorowy obiad :) Zapraszamy na pyszną potrawkę z kurczaka z dynią i brązową soczewicą :)

Potrawka z kurczaka z dynią i brązową soczewicą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

 

Składniki na potrawkę z kurczaka:

– 500 g dyni piżmowej
– 350 g filetów z kurczaka
– 100 g brązowej soczewicy
– 50 g świeżego szpinaku
– 1 por
– 1 łyżka masła
– 1/2 szklanki wody
– 1/2 łyżeczka mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Po chwili dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i obsmażamy z każdej strony. Soczewicę przepłukujemy w wodzie i dodajemy do kurczaka. Dolewamy wodę, przyprawiamy i dusimy wszystko do miękkości. Dynię obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do dania. Pod koniec duszenia dodajemy posiekany szpinak i po chwili mamy danie gotowe :)

Smacznego :)

Potrawka z kurczaka z dynią i brązową soczewicą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Potrawka z kurczaka z dynią i brązową soczewicą - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

#myAmbition

Zdrowa jesień na talerzu
Dla wszystkich czytelników bloga 10% zniżki na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.)

http://durszlak.pl/pliki/1394

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.