Polędwiczka z batatami, porem i kaszą gryczaną

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Dzisiaj proponujemy Wam pyszną i szybką w przygotowaniu polędwiczkę z batatami, porem i kaszą gryczaną :)

Polędwiczka z batatami, porem i kaszą gryczaną - Kuchenne Wariacje

Składniki na polędwiczkę z batatami:

– 100 g kaszy gryczanej
– 1 mała polędwiczka wieprzowa ok. 350 g
– 1 duży batat (ok. 380 g)
– 1 średni por
– 1 duża łyżka masła
– natka pietruszki
– 1/2 łyżeczki imbiru
– szczypta chili
– sól
– pieprz

Składniki na 2 osoby.

Pora kroimy w krążki i podsmażamy na maśle. Polędwiczkę kroimy na paseczki, dodajemy do pora i dusimy. Kiedy mięso jest już miękawe dodajemy przyprawy oraz batata pokrojonego w kostkę. W razie potrzeby można dodać troszkę wody aby mięso i warzywa nie przypaliły się.

W między czasie kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

Do gotowej polędwiczki dodajemy kaszę, mieszamy i podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

Smacznego :)

Polędwiczka z batatami, porem i kaszą gryczaną - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.