Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Jeżeli zastanawiacie się co zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :)

Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą - Kuchenne Wariacje

Składniki na faszerowane papryki:

– 4 papryki
– 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 2 cebulki dymki
– 70 g tartej mozzarelli
– 100 g ryżu
– 1 pomidor
– natka pietruszki
– 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
– szczypta chili
– sól
– pieprz

Składniki dla 2 osób.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Po chwili dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i dusimy kilka minut aż zbrązowieje.

Gotowy ryż mieszamy z mięsem. Dodajemy część posiekanej natki pietruszki oraz 50 g mozzarelli i mieszamy.

Papryki myjemy, ucinamy kapelusze i wydrążamy środki. Papryki faszerujemy mięsem z ryżem. Po wierzchu posypujemy resztą mozzarelli oraz posiekaną natką pietruszki. Papryki układamy w blaszce, nalewamy trochę wody na spód i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30 minut.

Smacznego :)

Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

Zapisz

3 thoughts on “Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.