Makaron z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Dziś zapraszamy Was na kolejne makaronowe szaleństwo z naszej kuchni a jest to makaron bezglutenowy z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie :)

Makaron z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą

Składniki na makaron z kurczakiem:

– 1 łyżka masła
– 1 cebula
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– 2 łyżeczki żółtej pasty curry
– liście botwinki z 1 buraka
– 1 puszka ciecierzycy
– 100 g makaronu bezglutenowego kukurydzianko-ryżowego fusilli
– woda
– sól
– pieprz

Składniki dla 2 osób.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Kurczaka kroimy w grubsze paski, wrzucamy do cebuli i podsmażamy. Dodajemy pastę curry, sól, pieprz i mieszamy. Liście botwinki myjemy. Łodygi botwinki kroimy w grubsze słupki a liście siekamy drobniej – dodajemy do kurczaka. Dodajemy troszkę wody żeby się nam nie przypaliło. Na koniec dodajemy ciecierzycę odsączoną z puszki.

Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron.

Ugotowany makaron dodajemy do kurczaka, mieszamy i podajemy. Jeżeli ktoś chciałby mieć mniej dietetyczne danie i więcej sosu można dodać troszkę  śmietanki :)

Smacznego :)

Makaron z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą

Zapisz

Zapisz

8 thoughts on “Makaron z kurczakiem, botwinką i ciecierzycą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.