Makaron z dynią, serem pleśniowym i warzywami

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jak wiecie dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Makaronu i z tej okazji zapraszamy Was na naszą kolejną odsłonę dania z makaronem w roli głównej :) Smaczny, syty i kolorowy :)

Składniki:
– 150 g makaronu Rigatoni (Barilla)
– 280 g dyni
– 90 g brokułów
– 4 suszone pomidory
– garść szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– orzechy włoskie (1/4 szklanki)
– 50 g sera gorgonzola
– 2 łyżki masła
– 1 szklanka wody
– sól, pieprz
– 1 szklanka wody

Porcja na 2 osoby

DSC_8935x

W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czekamy jak nam się zeszkli i dodajemy czosnek. Następnie dajemy dynię obraną i pokrojoną w kostkę i dolewamy wodę. Gdy dynia nam się trochę poddusi dodajemy różyczki brokuła, posiekane orzechy włoskie oraz pokrojone suszone pomidory.

W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gotowy makaron wrzucamy do naszej potrawy, dokładnie mieszamy i dodajemy ser. Gdy całość nam się dokładnie połączy na koniec dorzucamy szpinak.

Smacznego :)

DSC_8950x

DSC_8960x

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.