Krem z białych szparagów

Magda

Kolejną szparagową propozycją jaką przygotowaliśmy dla Was jest krem z białych szparagów :)

zupa-z-bialych-szparagow

Składniki:
– 1 pęczek białych szparagów
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– pieprz, sól
– gałka muszkatołowa (do smaku)
– 500 ml bulionu
– 50 ml śmietanki 18%
– kilka gałązek natki pietruszki
– 1 łyżka cytryny

Składniki na 2 porcje.

Najpierw rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Następnie obieramy szparagi i dodajemy do cebuli ale bez główek. Szparagi chwilę dusimy, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy główki szparagów, śmietankę oraz przyprawy. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Zostawiamy kilka główek do dekoracji.

Po nałożeniu kremu do miseczki dekorujemy główkami szparagów oraz posiekaną natką pietruszki.

Smacznego :)

krem-z-bialych-szparagow

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *