Kotlety mielone

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Dziś mamy dla Was coś w sam raz na niedzielny obiad czyli kotlety mielone :) Soczyste, chrupiące i pachnące, których żaden mięsożerca nie odmówi :)

Kotlety mielone

Składniki na kotlety mielone:

– 450 g mięsa mielonego wieprzowego
– 1 cebula
– 1 jajko
– pół bułki kajzerki
– 1/2 szklanki mleka
– sól, pieprz
– bułka tarta do obtoczenia
– olej do smażenia.

Składniki na 5 sztuk większych kotletów.

Kotlety mielone

Najpierw bułkę zalewamy mlekiem, czekamy jak dobrze namoknie i następnie odsączamy z nadmiaru mleka. Bułkę wrzucamy do miski razem z mięsem i mieszamy. Dodajemy jajko, sól, pieprz oraz drobno posiekaną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej, a następnie smażymy na oleju na rumiany kolor.

Kotlety mielone możemy podać z gotowanymi ziemniakami i domowymi buraczkami:)

Smacznego :)

Kotlety mielone

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *