Kaszotto z dynią, pieczarkami i boczkiem

Magda

Kaszotto już u nas gościło na blogu ale tym razem będzie to jego jesienna wersja z dynią :)  Rozgrzewające i pełne aromatów danie na pewno przypadnie wielu do gustu :)

Składniki:
– 1 woreczek kaszy pęczak
– 2 cebule
– 1 papryczka chili
– 250 g dyni
– 1 ząbek czosnku
– 5 pieczarek
– 70 g boczku w plasterkach
– 2 łyżki masła
– 1/2 l bulionu warzywnego
– 1/2 pęczka szczypiorku
– sól, pieprz

Porcja na 2 osoby

W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy posiekany ząbek czosnku oraz papryczkę chili. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy po troszkę bulionem warzywnym – jak kasza wchłonie bulion to wlewamy kolejną porcję. Jak kasza będzie już miękka to dodajemy dynię a gdy ona będzie na wpół miękka dodajemy pieczarki pokrojone w grubsze plasterki i przyprawiamy. Gdy wszystkie składniki kaszotto będą miękkie dodajemy pokrojony szczypiorek oraz boczek podsmażony w paseczki na patelni i wszystko mieszamy.

Smacznego :)

DSC_4808x

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *