Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

Magda

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad a lubicie fasolkę szparagową na którą rozpoczął się sezon to polecamy Wam kaszę gryczaną z kurczakiem, fasolką szparagową oraz szpinakiem :)

Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

 Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem:

– 100 g kaszy gryczanej
– 1 filet z kurczaka
– 250 g żółtej fasolki szparagowej
– 50 g świeżego szpinaku
– 1 mały por
– 1 duża łyżka masła
– 1/2 łyżeczki imbiru
– mielony kminek
– sól
– pieprz
– woda

Składniki na 2 osoby.

W rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy pora pokrojonego w krążki. Kurczaka kroimy w paski, dodajemy do pora i podsmażamy. Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kurczaka. Kaszę płuczemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy i dodajemy trochę wody. Gdy wszystkie składniki będziemy mieć już miękkie dodajemy posiekany szpinak i po 5 minutach mamy danie gotowe :)

Smacznego :)

Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem

 

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Kasza gryczana z kurczakiem, fasolką szparagową i szpinakiem”

Skomentuj Justyna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *