Jajka faszerowane tuńczykiem

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Jeżeli nie macie pomysłu w jakiej postaci przygotować jajka na święta to zapraszamy do skorzystania z przepisu na faszerowane jajka tuńczykiem.

Składniki:
– 5 jajek
– 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
– 1 pęczek szczypiorku
– 2 łyżki majonezu
– pieprz

Jajka gotujemy na twardo a następnie obieramy i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Tuńczyka odsączamy i łączymy z żółtkami.  Następnie dodajemy majonez i mieszamy, doprawiamy pieprzem. Szczypiorek kroimy, część zostawiamy do dekoracji a resztę dorzucamy do masy. Gotową masę nabieramy łyżeczką i faszerujemy połówki jajek i posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego :)

jajka faszerowanex900n

 

 

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *