Latest posts by słodki facet (see all)
- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
Wczoraj w Muszynie odbyła się Inauguracja Sezonu Turystycznego. Podczas imprezy grupka blogerów, w której skład wchodziliśmy również i my, zaserwowała kilka potraw degustacyjnych dla zebranych uczestników pikniku. Aby każdy mógł poczuć choć troszkę małopolskich smaków do przygotowania potraw użyliśmy lokalnych produktów. Były pieczone ziemniaki z oscypkiem i kiełbasą lisiecką, była też marynowana karkówka z dodatkiem śliwki suskiej sechlońskiej, był też mus z rabarbaru, jogurtu i jabłek łąckich. Trzeba przyznać, że pomimo kiepskiej aury ani uczestnicy pikniku, ani nasza ekipa nie straciła pozytywnego nastawienia i dobrze się bawiła przez te kilka godzin :)
Dzięki Kasia, Ulka, Ania i Patrycja za wspólne gotowanko :)