Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

Magda

Pyszny, sycący i aromatyczny gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami świetnie nadaje się do placków ziemniaczanych, pieczonych ziemniaków i innych ulubionych dodatków :)

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami - Kuchenne Wariacje

Składniki na gulasz:

– 400 g łopatki wieprzowej
– 100 g pieczarek
– 1 mała papryka czerwona
– 1 mała zielona papryka
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 1 łyżka mąki ryżowej
– natka pietruszki
– 2 łyżeczki słodkiej papryki
– 1 łyżeczka wędzonej papryki
– szczypta chili
– sól
– pieprz
– woda

Składniki na 2 osoby.

W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka.  Wieprzowinę kroimy w kostkę, wrzucamy do miseczki, posypujemy mąką i mieszamy. Mięso dodajemy do cebuli i obsmażamy. Dolewamy trochę wody i dusimy mięso do miękkości. Jeżeli jest potrzeba dolewamy więcej wody żeby mięso nam się nie przypaliło. Dodajemy przyprawy. Paprykę kroimy w kostkę a pieczarki na większe kawałki i dodajemy do mięsa. Jak wszystko mamy miękkie podajemy z ulubionymi dodatkami i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego :)

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



4 thoughts on “Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami”

  1. Wygląda na niesamowicie smaczny, aż zgłodniałem na sam widok i zatęskniłem do jedzenia na świeżym powietrzu zamiast przy biurku w pracy. :(

Skomentuj mada Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *