Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Dla smakoszy rybek mamy dziś grilowanego jesiotra w sosie pomidorowo-kokosowym z dodatkiem komosy ryżowej (guinoa). Pyszne i aromatyczne danie :)

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Składniki na grilowanego jesiotra:

– 300 g fileta z jesiotra
– 80g kolorowej komosy ryżowej (quinoa)
– 1 łyżka masła
– 1 szalotka
– 1 łyżeczka imbiru
– 1 puszka pomidorów
– 2 łyżki sosu sojowego
– 2 łyżki mleka kokosowego
– 1 łyżka soku z tajskiej limonki
– kilka gałązek świeżej kolendry

Składniki na 2 porcje.

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pomidory z puszki, imbir, sos sojowy i sok z limonki. Gdy sos się trochę poddusi dodajemy mleczko kokosowe a na koniec posiekane listki kolendry.

W międzyczasie gotujemy komosę ryżową.

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Pod koniec gotowania komosy grillujemy jesiotra po kilka minut z każdej strony. U nas grillowanie odbyło się na patelni lekko wysmarowanej tłuszczem.

Gotowe składniki wykładamy na talerz i pałaszujemy :)

Smacznego :)

Grilowany jesiotr w sosie pomidorowo-kokosowym z quinoa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.