- Targi Gluten Free Expo - czerwiec 19, 2018
- Gryczanka z kapustą i grzybami czyli inna odsłona łazanek - grudzień 15, 2017
- Bezglutenowe tiramisu z malinami - listopad 27, 2017
To był niesamowity weekend. 6 marca do Zakopanego zjechała się z całej Polski brać kucharska, która tym razem zamiast spędzać czas w kuchni gotując dla innych bawiła się i relaksowała na Zlocie Braci Kucharskiej Pod Nosalem. Poprzedni zlot odbył się w Modlniczce w restauracji Werona natomiast tym razem był to Hotel Nosalowy Dwór gdzie Piotr Sabała – jeden z organizatorów zlotu – jest szefem kuchni. Razem z Piotrem organizacją zajęli się również Krzysztof Gawlik, Adam Golik, Zbyszek Kopycki i Michał Bałazy, którym należą się brawa za to że wszystko dopięli i ponownie można było się spotkać w tak licznym gronie. Było sporo różnorodnego jedzonka – tego słodkiego i tego wytrawnego, na gorąco i na zimno. Nie zabrakło też czegoś mocniejszego, muzyki i tańców. Niektórym dostało się po tyłkach, kiedy zamknięto ich w dyby, a inni szusowali po parkiecie na nartach choć śniegu nie było – no cóż… trzeba sobie radzić jak to mówił baca zawiązując buta glistą ;) Był też tort z okazji jubileuszu 50-cio lecia pracy zawodowej Wiesława Ambrosa – niesamowitego szefa kuchni, a także zaręczyny naszej sympatycznej Gosi tak więc sami widzicie że atrakcji co niemiara :)
Kolejny zlot już w czerwcu w Łodzi i mamy nadzieję, że będzie nam dane po raz trzeci spędzić czas w jeszcze większym gronie niż tym razem :)
Dziękujemy i do zobaczenia ponownie :)