Cukinia faszerowana indykiem z papryką

Magda

Magda

Wytrawna część Kuchennych Wariacji ;) Specjalistka od dań makaronowych :) Kiedy nie bloguje to tańcuje podobnie jak jej słodka połówka w rytmach salsy czy bachaty :)
Magda

Latest posts by Magda (see all)

Ostatnio jak byliśmy w sklepie to wpadły nam w oko te śliczne cukinie i od razu postanowiliśmy z  nich coś przygotować. Do cukini można podać pieczone ziemniaczki :)

Składniki:
– 400 g fileta z indyka
– 1 żółta papryka
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 4 małe okrągłe cukinie
– przyprawy: pieprz kolorowy, sól, oregano, bazylia, czerwona papryka Prymat

Porcja na 4 osoby.

Najpierw przygotowujemy sobie farsz – indyka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy masło i roztapiamy a następnie wrzucamy cebulę. Gdy nam się zeszkli wrzucamy indyka i przyprawiamy. Jak indyk nam troszkę zmięknie dorzucamy paprykę i razem wszystko dusimy.

Teraz przygotowujemy cukinie. Cukinie myjemy, odcinamy czubki i wydrążamy środki. Tak przygotowane cukinie napełniamy naszym farszem, zamykamy i układamy na blachę wysmarowaną masłem  i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 20 min. Cukinia będzie dobra gdy po dotknięciu będzie miękka.

Smacznego :)

SAM_5646x900n

Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :) Więcej szczegółów o niej możesz znaleźć na stronie www.Sezonowo bezglutenowo.pl :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



3 thoughts on “Cukinia faszerowana indykiem z papryką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *