Makaron z dynią, serem pleśniowym i warzywami

Magda

Jak wiecie dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Makaronu i z tej okazji zapraszamy Was na naszą kolejną odsłonę dania z makaronem w roli głównej :) Smaczny, syty i kolorowy :)

Składniki:
– 150 g makaronu Rigatoni (Barilla)
– 280 g dyni
– 90 g brokułów
– 4 suszone pomidory
– garść szpinaku
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– orzechy włoskie (1/4 szklanki)
– 50 g sera gorgonzola
– 2 łyżki masła
– 1 szklanka wody
– sól, pieprz
– 1 szklanka wody

Porcja na 2 osoby

DSC_8935x

W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czekamy jak nam się zeszkli i dodajemy czosnek. Następnie dajemy dynię obraną i pokrojoną w kostkę i dolewamy wodę. Gdy dynia nam się trochę poddusi dodajemy różyczki brokuła, posiekane orzechy włoskie oraz pokrojone suszone pomidory.

W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gotowy makaron wrzucamy do naszej potrawy, dokładnie mieszamy i dodajemy ser. Gdy całość nam się dokładnie połączy na koniec dorzucamy szpinak.

Smacznego :)

DSC_8950x

DSC_8960x

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *